За мен е много важно при едно следващо управление на ГЕРБ да привлечем максимален размер инвестиции от Обединените Арабски Емирства (ОАЕ), имаме малко да наваксаме в тази посока.

Това е заявил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с министъра на международното сътрудничество и развитието на ОАЕ шейха Лубна Бинд Халид Ал Касими.

Посещението на Борисов е благодарение на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел, която бе докладчик на Европарламента по политиката за либерализиране на визите на ЕС спрямо трети страни, като от месец гражданите на ЕС влизат в ОАЕ без визи.

„Убеден съм, че в следващите месеци в България ще има избори. За нас е много важно още от сега да подготвим съвместно сътрудничество между България и ОАЕ", посочил още Бойко Борисов.

Той подчертал, че за първи път в историята на България управляваща партия печели изборите за втори пореден път, но за малко ГЕРБ не успял да състави правителство.

В разговора си с министъра на международното сътрудничество и развитието шейха Касими Бойко Борисов каза още, че пилотите в самолета, с който е пристигнал в Абу Даби, са го информирали, че откакто са отпаднали визите, полетите са препълнени.

В момента инвестициите в България са намалели в пъти, в сравнение с мандата на правителството на ГЕРБ. Съществува опасност от спиране на еврофондовете, а правителството на БСП, ДПС и Атака е в тотална изолация", подчертал още Бойко Борисов.