21-годишно момче опита да прегази с автомобила си служител на МВР, след което се скри при майка си. Инцидентът стана през нощта на бул. „Захари Стоянов" в Бургас.

В 04.00 часа автопатрул при Четвърто Районно управление подава звуков и светлинен сигнал, за да спре за проверка лек автомобил „Ровър" с бургаска регистрация.

Колата е собственост на 60- годишната С.Х. от с. Черни връх, община Камено.

Водачът на лекия автомобил обаче не се подчинява и се опитва да избяга в посока за гр. Средец, като увеличава скоростта си.

Патрулът последва автомобила, като през цялото време му подава звуков и светлинен сигнал, уточняват от пресцентъра на МВР.

Едва на около 200м  преди разклона за с. Константиново шофьорът на Ровър-а спира,  водачът на служебното МПС излиза от патрулния автомобил и се насочва към нарушителя, като му разпорежда да излезе от автомобила за извършване на проверка.

В този момент нарушителят тръгва и насочва автомобила си срещу полицая, като се опитва да го прегази. Служителят избягва удара и вижда, че водачът на Ровър-а отново се кани да избяга. За да спре нарушителя полицейският служител стреля няколко пъти предупредително във въздуха от служебното си оръжие със стоп патрони и по посока на автомобила. Последва гонка, от която младият водач успява да се измъкне в землището на с. Черни връх.

След издирване Ровър-ът е открит в двора на къщата на собственичката му С.Х.

При първоначалните разговори с полицията живущите на адреса не посочват кой е управлявал автомобила. След проверка обаче е установено, че извършител на престъплението е автомобила е 21-годишният  Я.Х. от  с. Черни връх, син на собственичката на колата.

Младият мъж е задържан с полицейска заповед за 24 часа.