11-годишно момче от врачанското село Добролево е в болница след побой в клас, съобщава Нова телевизия. По данни на полицията детето е наранено от охранителя в училището, който е задържан. Директорът на школото пък твърди, че шестокласникът сам е паднал и се е ударил.

Инцидентът е станал по обед. Пострадалото момче първо се нахвърлило върху по-малък ученик, който закачал момиче.

Класната на пострадалия Галинка Митова разказва, че двете деца са се сбили, бодигардът се е намесил и детето е припаднало.

Според полицейския бюлетин обаче охранителят в учебното заведение опитал да разтърве участниците в побоя, в резултат на което едно от децата е получило наранявания. Бил задържан за 24 часа, но според ръководството на училището не, защото е ударил детето, а по друга причина.

Директорката на училището Тинка Петрова обяснява, че именно бодигардът е този, който отговаря за живота на децата. Тя твърди, че детето е получило гърч с гълтане на езика. Социалната работничка Камелия Петкова посочва, че момчето е прието за наблюдение и евентуално лечение със съмнение за удар в главата. То е от многодетно семейство и расте без баща. Детето е в добро общо състояние.

Арестуваният бодигард пък е син на кмета на селото.