БСП продължава да бъде твърдо против идеята на НДСВ двата вота да се проведат в един ден.

Това са избори за различни институции, с различни програми, с различна мотивация. Имаме различен избор, който предполага различни състави за Централната избирателна комисия.

Това заяви пред БНР председателят на парламентарната група на "Коалиция за България" Ангел Найденов по повод споровете за провеждането на парламентарните избори и вота за европейски депутати.

Припомняме, участниците в Политическия съвет на управляващата коалиция не постигнаха съгласие по повод на начина на провеждане на изборите това лято.

Според мнението на юрисите са нужни два състава на Централната избирателна комисия, различни състави на районните избирателни комисии, различни състави.

Аргумент на БСП изборите да са отделно е и фактът какъв хаос би настанал, ако избирателните системи за двата вота за различни - мажоритарна и пропорционална.

"Всякакви приказки за това как ще икономисаме финансови средства, как ще ни излязат евтино изборите в един ден са абсолютно несъстоятелни", бе категоричен Ангел Найденов, като допълни: 

Имаме постоянни разходи като бюлетини, за избирателните секции, за охраната, за транспорта, които не зависят от това дали изборите се провеждат в един ден.