Самолет на малайзийската авиокомпания „Air Asia" е кацнал аварийно заради технически проблем, съобщава РИА Новости. Самолетът е извършвал вътрешен полет AK6242 от Пенанг към Лангкави. Заради технически проблем обаче се е наложило машината да се върне в Пенанг и да кацне принудително. Това съобщи в Туитър малайзийският вестник New Straits Times.

Пилотът на „Еърбъс"-а информирал, че са изправени пред технически проблем и трябва да се върнат. Самолетът се върнал 10 минути след като излетял. След като кацнал самолетът бил изпратен за проверка. Полетът бил отложен с няколко часа. Представители на „Air Asia" не са коментирали инцидента.

Припомняме, изгубен е контакт със самолет със 162-ма души на борда (155 пътници и 7-членен екипаж) на малайзийската авиокомпания Air Asia, пътуващ от Индонезия за Сингапур. Самолетът е изчезнал от радарите 42 минути след излитането си. Стартира издирвателна и спасителната операция, в която взеха участие морският флот и въздушните сили на Сингапур. Към тях се присъединиха екипи от Индонезия и Малайзия. С настъпването на нощта обаче операция беше прекратена. Тя ще продължи на сутринта. Не се изключва версията самолетът да се е разбил.