Турските следователи продължават да работят за идентифициране на извършителите и жертвите на съботния атентат в столицата Анкара, при който загинаха най-малко 95 души. Страната е в траур заради най-смъртоносната атака по рода си на турска територия, съобщава „Ройтерс". Премиерът още вчера обяви тридневен траур.

Тълпи от опечалени искат да положат цветя на мястото на атентата. Те спорят с полицията по отношение на достъпа до него.

По информация на „Асошиейтед прес" в турската столица са възникнали сбивания, след като полицията се опитва да възпре прокюрдски и други опечалени да оставят карамфили на мястото на атентата.

Партията на Селахатин Демирташ и Фиген Уксекдаг планирала днес да отслужат възпоменание за жертвите. Те обаче били спрени от полицията, която настоява, че разследващите трябва да продължат работата си.

Предполага се, че камикадзетата са били две. Атентатът се случи три седмици преди изборите. Това подхранва безпокойството в страната, която е обхваната от конфликти между държавните сили и кюрдски бунтовници в югоизточната й част.

„Ние сме в траур за мир", е челото на вестник „Джумхюриет". Други вестници изразяват обществения гняв заради атаката.

Едно от камикадзетата е идентифицирано като мъж на възраст между 25 и 30 години. Това е станало след анализиране на телата на мястото и взимане на пръстови отпечатъци, пише проправителственият вестник „Йени Шафак".

Все още никой не е поел отговорност за атаката.

Премиерът Ахмет Давутоглу обяви, че „Ислямска държава", кюрдски или крайно леви екстремисти може да са извършили атентата.