На германците трябва да се позволи да си вземат следобедна почивка по време на работния ден, която да помогне да се редуцира стреса и да се презаредят батериите на работещите, каза Анели Бунтенбах, председател на германските синдикалисти, цитирана от „Франс Прес".

„Една кратка почивка ще редуцира риска от сърдечен удар и ще помогне работещия да възстанови силите си", изтъкна Бунтенбах

„Преди индустриалната революция германците са имали възможност да си почиват", каза Юрген Зюлей, преподавател в областта на съня от университета в Регенсбург.

Той допълни още, че след една такава „сиеста" хората ще имат много по-бърза мисловна дейност, а настроението ще бъде позитивно.

Изследване на университета по медицина в Атина съвместно с американския университет Харвард в САЩ, показва, че гърците след като си вземат 30-минутната почивка ( сиеста), рискът от сърдечен удар намялява с 37%.

Наскоро германският канцлер Ангела Меркел критикува южноевропейските страни, че работят много по-малко от германците.

Статистиката от миналата година , направена от Организацията за Икономическо сътрудничество и развитие, показва, че германците са работили средно 1,390 часа за година, 2, 119 часа в Гърция и 1, 773 часа в Италия.