Новосформираната коалиция Яне Янев-Веселин Марешки се обърна със специално изявление към десните избиратели в България.

Подаваме ви ръка и ви уверяваме, че при нас ще се чувствате пълноценно. Днес трябва да сме силни и обединени, за да се противопоставим на евентуален мандат на новата Тройна коалиция: БСП, ДПС и Кунева, апелират от РЗС.

От там изтъкват, че 23 години след промените синята идея е в колапс. Дясното се нуждае от нова политическа концепция, която да бъде контрапункт на досегашните корупционни практики, престъпна приватизация и битка за задоволяване на егото на една шепа партийни вождове.

Най-тъжното е, че дясно мислещите българи са излъгани, а техните идеи бяха продадени, категорични са от РЗС. От там допълват, че преди десницата е била символ на успеха, а днешните й „лидери" са я довели дотам, че от 1 милион е станала1%.

Партиите, които бяха носители на дясната идея в миналото, необратимо са изчерпали идейния си и кадрови потенциал, убедени са в РЗС.

Призоваваме досегашните десни лидери, бивши министри и номенклатурни кадри, участващи в управлението на страната, да се оттеглят от политическия живот. Само така синята идея има бъдеще, а дясно мислещите българи ще загърбят личностните дрязги и ще се обединят около кауза, която да отстояват и защитават, завършват от РЗС.