След наскоро подписаното си споразумение с Nokia екипът на Microsoft се надява да продава по 100 милиона устройства с Windows Phone годишно, съобщава gsmreview.bg.

Имаме желанието и амбициите да продаваме по 100 милиона бройки годишно след сключването на това споразумение”, споделя по време конференцията Microsoft Worldwide Partner Conference Кевин Търнър, главен оперативен директор на базирания в Редмънд софтуерен гигант.

Изказването му следва по-ранно изявление на шефа на Microsoft Стив Балмър, според когото продажбите на телефони с Windows Phone са „твърде слаби”. Все по-очевидно от всякога е, че сделката с Nokia може да подпомогне бизнеса с мобилни устройства на Microsoft.

При големия избор на пазара на мобилни устройства компании като Samsung, HTC и LG понастоящем фокусират вниманието и усилията си към създаването на смартфони с Android. Това оставя назад Windows Phone 7.

Интересът към Android продължава да нараства бързо през последните осем месеца, докато делът на операционната система на Microsoft на ключовия американски пазар е спаднал с 35 % от пазарната премиера на Windows Phone 7 през миналия октомври насам. Търнър не поясни за какъв период екипът на Microsoft се надява да достигне стойност на продажбите на свои устройства от 100 милиона.