Окръжният съд на Благоевград постанови 12-годишна присъда за бащата от Сандански, блудствал с 2-годишния си син. Костадин Тасев е признат за виновен и е осъден за сексуално посегателство над родния си син. Първоначално той ще лежи при строг режим.

Тасев изнасили малкия Александър като му разкъса правото черво и пикочния мехур. Детето бе прието в „Пирогов" през февруари 2010 година. Според обвинителния акт, на този ден бащата Костадин е проникнал с пръст в ануса на сина си.

Това е разкъсало в дълбочина стената на дебелото черво и пикочния мехур, което пък е довело до постоянно общо разстройство на здравето и опасност за живота на детето. Костадин Тасев е блудствал със сина си в периода от 30.04.2009 г. до 15.02.2010 г.

Основното обвинение срещу Тасев, че е насилвал детето си с цел удовлетворяване на полово желание, но без осъществяване на полов акт, бе променено в съдебна зала днес от окръжния прокурор Елка Атанасова.Той е направил това чрез проникване в детето с неустановен, но твърд предмет, с остър връх.

Пред съдия Красимир Аршинков държавното обвинение изтъкна, че в резултат на сексуалното посегателство, станало на 15 февруари 2010 година, малкият Сашко е получил тежки разкъсвания на стената на дебелото черво и пикочния мехур.

Адвокатите на Тасев - Ирен Цветкова и Пламен Петков, ще обжалват присъдата пред Софийски апелативен съд.