Руски самолети са извършили 88 бойни полета в Сирия за последното денонощие, обявиха от руското военно министерство.

„Самолети Су-24, Су-24М и Су-25СМ са извършили 88 бойни полета срещу 86 инфраструктурни позиции на терористите в областите Ракка, Хама, Идлиб, Латакия и Алепо", посочи говорителят на руското военно министерство Игор Конашенков.

Поразените обекти, които според руските власти са на „Ислямска държава", са включвали командни пунктове, складове за оръжие, както и цехове за производство на експлозиви.

Подслушани разговори между терористи от "Ислямска държава" показвали, че части от групировката били готови да напуснат районите на сраженията в Сирия заради остър недостиг на оръжия, подчерта Конашенков.

„Според прихванати разговори по радиостанции в провинциите Хома и Хама, екстремистите изпитват остър на недостиг на боеприпаси за леки оръжия и гранатомети. Някои полеви командири са предявили искания към ръководството на групировката, че ако не получат оръжия в близкото бъдеще, те ще оттеглят своите подразделения от района на сраженията", уточни Конашенков.

Според говорителя на руското военно министерство бойците на „Ислямска държава" са загубили голяма част от оръжията и оборудването си, след като Русия активизира въздушните си удари в Сирия. Това принудило джихадистите да „задвижат цялата логистична мрежа, достъпна за терористите, за да превозват боеприпаси и гориво от провинция Ракка".