Реформаторският блок е обект на силна медийна атака. С нея Радан Кънев обясни през НоваТВ скандала с листите на формацията.

„Блокът показа, че не е проект на жълтите павета. Брошка ли е или политическа сила? Блокът е стъпил във всяка община в България, изградил това което й липсваше на десницата - здрави връзки с местната власт там, където е независима", заяви Кънев.

Скандалът е, защото видяха, че сме опасни. Видяха, че отиваме на битка", обясни лидерът на Демократи за силна България.

Според Кънев случващото се в момента в блока е последица от първата фаза на атаката срещу него - опитът да бъде разцепен.

„Да се наредят листите на седемпартийна коалиция, с гражданска квота, с местни съюзници, е математически невъзможно. Това е огромен труд и невероятен успех, че успяхме да стигнем дотук", отбеляза лидерът на ДСБ. Според него атаката включва още Монтана, Бургас, Смолян, позиции в София, насочена е и директно към лидерите на блока.

„Видяха, че отиваме на битка и тук е въпросът, откъде идва атаката  - от Движението за права и свободи, от Ахмед Доган. В Хасково ДПС няма да си получат мандата, който очакват, в Смолян ще им отнемем мандат, в Монтана ще отнемем мандат на БСП и те го виждат това. Свикнали са извън София да сме слаби, само че това няма да се случи и са много стреснати", коментира Радан Кънев. По думите му в България е скандален всеки, който отнема власт на ДПС.

Припомняме, че скандалът се завихри, след като от партия Зелените обявиха, че се разделят с Реформаторите, защото по думите им лидерите на блока "продавали" избираемите места в листите за предсрочните парламентарни избори срещу сумата от 100 000 лв.

Сред спряганите лица, които си "купували" първото място в състезателните списъци за депутатски места, е Борислав Велков, който давал един милион лева, за да оглави реформаторската листа в Монтана. Вследствие на това цялата структура на Реформаторите в Монтана се "вдигна на бунт" срещу лидерите на формацията и "задкулисните им договорки".