Проектът за актуализация на стратегията за правосъдната реформа намери подкрепа и сред всички скорошни правосъдни ексминистри. Настоящият Христо Иванов представи накратко пред колегите си магистрати основните моменти, залегнали в изготвените от него изменения, като срещна широка подкрепа в лицето на предшествениците си.

Зинаида Златанова, която заемаше министерското кресло по време на краткия живот на кабинета „Орешарски", изтъкна, че досега не е имало такова единство между бивши министри. Има консенсус, защото ние сме единомишленици, увери Златанова магистрати и депутати, явили се на обсъждането на стратегията. Най-важното е, че тя е първата, в която са отчетени изцяло вижданията на магистратската общност. Най-накрая гробището оживя, похвали Златанова стратегията с литературна перифраза.

Зад ласкавите й думи застана и друг бивш министър по времето на първия мандат на Бойко Борисов - Диана Ковачева. Давам положителна оценка на стратегията заради всеобхватния й характер. Периодичното актуализиране заслужава адмирации, категорична бе тя пред колегите си. За нея без електронно правосъдие за реформа в системата изобщо  не може да се говори.

Да има публичен регистър и случайно разпределение на вещите лица, поиска обаче Ковачева, като с тази си идея предизвика редица шушукания и коментари сред аудиторията.