Присъдата срещу Александър Томов и останалите трима подсъдими ще бъде произнесена утре - 17 март, в 13.00 часа.

Днес, след пледоарията на обвинението, те направиха последен опит да убедят магистратите, че не са извършили престъпление и поискаха оправдателни присъди.

Не виждам нищо ново в тези обвинения, които вече два състава отмениха и ги върнаха за нови аргументи на прокуратурата", заяви председателят на Надзорния съвет на ЦСКА. Томов посочи, че са действали по волята на частния собственик на клуба.

Той сравни казуса с ЦСКА с друг футболен клуб „Лудогорец". „Ако днес подобно обвинение се направи на г-н Домусчиев, може ли да мине - затова, че той дава от собствените си заводи на Лудогорец?", запита Томов. Според него държавното обвинение прикрива 17 документа, които доказват тезата за невинност на подсъдимите. Той подозира, че прокуратурата не иска да ги използва умишлено.

Някои дори питали Томов защо търпи всичко това. Той даде своето обяснение на този въпрос, а именно, че „нашата държава не е само корумпирани прокурори, не е само некадърници". Нашата държава, по думите му, се състои от честни хора.

Според бившия председател на УС на „Кремиковци" никой не твърди, че той и останалите на подсъдимата скамейка са взели един лев пряко или косвено. В началото на процеса обаче срещу него била организирана „пропагандната кампания" и бившите прокурори твърдели, че е налице присвояване. „Присвоили са" българският народ тълкува като откраднали са, по думите на Томов.

„През 2008 г. съдебният състав беше ръководен от едни и същи политици - това са Станишев и Първанов", заяви той и допълни, че без техния „натиск" никога нямало да се стигне до тези обвинения. Томов обяви за противозаконно действието на Сергей Станишев, който през юни 2008 г., по думите му, изпратил ДАНС в ЦСКА. Това беше част от репресията, подчерта той.

Председателят на Надзорния съвет на ЦСКА възнамерява да подаде съответните доказателства за политически натиск, който е „осезаем" и е свързан с документи. Това щяло да се случи, след като приключи настоящият процес. Засега Томов остава лаконичен по този въпрос, тъй като искал да докаже думите си с факти, а не с говорене.

Александър Томов за пореден път изтъкна, че в инкриминирания период и двете дружества имали нулеви задължения.