Осемнайсет български цигани са върнати от Франция за този месец. Седем от тях са непълнолетни.

Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БиТиВи, след като заедно с посланик Джеймс Уорлик закри първия етап от обучение на състава на МВР.

Циганите са върнати у нас поради нарушение на френското законодателство или изтекли присъди.
Припомняме, преди дни стана ясно, че половината незаконни лагери на роми и чергари във Франция ще бъдат премахнати.

От пресцентъра на МВР съобщават, че вътрешният министър Цветан Цветанов и посланикът на САЩ Джеймс Уорлик са връчили сертификатите на участниците в първия етап на обучението по лидерство и предотвратяване на корупционни практики.

За четири дни 100 ръководни служители на МВР се обучаваха как да бъдат отговорни лидери и какви са най-добрите практики за противодействие на корупцията.

Семинарът бе проведен от полицейския началник Робърт Върнън - президент на Pointman Leadership Institute и бивш заместник-началник на полицейското управление на Лос Анджелис и екипа му.

В продължения на няколко дни те предадоха практическия си опит, натрупан през годините на служба като висши полицейски началници в САЩ и Великобритания.

В края на курса американският посланик Джеймс Уорлик пожела на българските ръководни кадри в полицията да бъдат лидери, а не просто служители, да се вслушват във вътрешния си глас и да постъпват правилно.