Пламен Константинов е фаворит на Българската федерация по волейбол за нов селекционер на националния отбор, съобщи ТV7. Освен него кандидати за поста са още Мартин Стоев и Найден Найденов.

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев е останал изключително изненадан от новината за оставката на Камило Плачи. "Ние бяхме заедно 20 дни и подобно нещо не е обсъждано. Никой от федерацията не е повдигал въпроса за смяна на треньора. За мен беше изненада", заяви Ганев.

В последните месеци най-спряганите имена за евентуален заместник на Камило Плачи при евентуална раздяла бяха на бившия треньор на тима Мартин Стоев и Пламен Константинов.

"Ако кандидатурите са на Пламен Константинов и Мартин Стоев, аз съм по-скоро за Пламен Константинов, защото той първо го прави с много голямо желание, влага не само много емоции, но и време", обясни вицепрезидентът на федерацията.

Ганев не отхвърля и възможността помощник треньорът Найден Найденов, който ще води отбора в последните мачове от Световната лига срещу Русия да остане начело на България. "Защо не? Можем да кажем, че към момента Найден Найденов е един от най-успешните български треньори. Той извади кестените от огъня през 2012 г. Найден е с този отбор вече 5-6 години. Неслучайно и толкова години Марек е републикански шампион", заяви Ганев.

Целите пред България за предстоящото Световно първенство през септември остават високи, а именно класиране сред 4-е най-добри отбора. Името на новия селекционер на страната ни пък ще бъде официално съобщено другата седмица, когато се събира Управителния съвет на федерацията.