Военнослужещи от Българската армия продължават да помагат в потушаването на пожари на територията на цялата страна днес, съобщиха от пресцентъра на МО. Към момента в битката с огъня са се включили 550 военнослужещи с 50 единици специална и автомобилна техника.

В района на град Казанлък са изпратени допълнително военнослужещи от поделенията в Граф Игнатиево и авиобаза „Крумово", за погасяване на пожара в село Баня, община Разлог, на помощ на местното население са се притекли военнослужещи от механизирания батальон в Банско, в потушаването на огнените стихии в село Искрец, община Първомай, участват военнослужещи от поделение 24 490 - Асеновград и в село Брестово, област Ловеч, военнослужещи от поделение 42 820 - Ловеч.

Учебният процес в поделенията в Карлово, Пловдив, Казанлък, Асеновград и Сливен е прекратен временно с разпореждане на началника на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков. Организирана е ротация на личния състав, участващ в гасенето на пожарите.

Министърът на отбраната Веселин Близнаков непрекъснато се информира за действията на Българската армия в борбата с пожарите. Генерал Златан Стойков поддържа връзка с областните управители на Стара Загора, Пловдив и Хасково и началниците на Национална служба "Пожарна безопастност и защита на населението" в посочените градове.