Задълбочава се тежката зимна обстановка, обхванала  Великобритания.

На някои места в страната температурите паднаха под -20 градуса по Целзий, съобщават световните агенции.

Това е най-ниската температура, измерена от 1981 година.

Заради лошото време са затворени хиляди училища. Еuronews посочва, че няма признаци студът, обхванал Европа, да е към своя край. Напротив - метеоролозите предупреждават, че снеговалежите ще продължат поне още няколко дни.

Отменени са над 30 полета. От „British Airways" съветват пътниците да проверяват дали полетите им не са отменени преди да се отправят към летищата. Близо 5 000 домакинства в Южна Англия няколко дни са без електроснабдяване.

Студът вече взе и голям брой жертви на много места в Европа. Освен Великобритания, рекордно ниски температури са отчетени и в други европейски страни.

Силно засегната от лошото време е и Франция.

Френският  „Le monde" съобщава, че в 37 френски района е обявена „оранжева степен на тревога". Властите постоянно отправят предупреждения за възможни проблеми с трафика и призовават за предпазливост по пътищата. На места снежната покривка достигна 50 см.

Припомняме ви, че заради лошото време влаковете на компанията „Евростар" отново бяха блокирани, като се очаква движението им да бъде възстановено най-рано след три дни.