В Народното събрание има предаден от ДАНС отчет от 1000 страници, но в него няма имена, заяви шефът на комисията за контрол на ДАНС Иван Костов.

„Няма такова нещо, няма доклад, който да съдържа имена" беше категоричен Иван Костов пред БиТиВи.

Припомняме, вчера депутатът Яне Янев съобщи за доклада, пояснявайки, че още никой не го е чел. Той обаче бе сигурен, че вътре има имена на корумпирани ексминистри.

Лидерът на ДСБ обясни, че е прегледал цялата документация, която към момента е налична в комисията и във въпросния доклад няма данни за корумпирани министри.

Костов коментира възможността бившият председател на ДАНС Петко Сертов лично да е писал и изпращал доклади на министър-председателя като малко вероятна.

Това би било нарушение на закона и не вярвам да е ставало", посочи Иван Костов и обясни, че системата на службата е изградена по такъв начин, че всяко едно влизане в нея да оставя следи и който и да се е ползвал от базата с данни, то той ще е оставил следи.

Разработката „Галерия" ще остане секретна засега, тъй като в нея има класифицирана информация.
                           Още...

В момента е започнала проверка от страна на комисията именно за такива доклади.

По мнението на Костов не трябва да се вярва особено много на думите на Алексей Петров, тъй като не говори особено правомерни и достоверни неща.

Като пример Костов посочи твърдението за създаване на лоби около Петко Сертов точно преди изборите. „Не вярвам на този човек", заключи Иван Костов.

Припомняме, в интервю за столичен вестник Петров заяви, че има доклад на ДАНС при премиера Борисов.

Иван Костов коментира и отношенията между Синята коалиция и управлението на ГЕРБ, като категорично отрече изказването му от понеделник да е било критика с цел дестабилизация.

Искането за управленска програма е основно демократично изискване, така правят всички правителства, обясни своя призив Костов и допълни, че бюджет не може да бъде правен по никакъв начин, ако няма управленска програма за мандата и за по една година.

Той се разсмя на твърдението, че е „троянски кон на БСП в управлението на ГЕРБ", отрече конспиративните теории и подчерта, че никой няма да стигне далеч с такива тези.