Антон Кутев от БСП се закани да освети 16-17 етаж на административната сграда на НДК, където се помещава централата на ГЕРБ.

Причината е, че обласнтният управител на Стара Загора забранил на социалистите да осветят звездата на паметника на връх Бузлуджа. Това бе част от кампанията на Младежкото обединение в БСП „Предай звезда нататък".

Очаква се 40 000 социалисти да се качат на върха. Очевидно това е събитие, което притеснява управляващите, предполага Антон Кутев.

Според него управляващите се опитват да провалят тържествата на левицата по случай 120 години от създаването на партията.

На брифинг в НС Антон Кутев показа разрешението на областния управител на Стара Загора за осветяване на звездата от 19 юли 2011.
Ненадейно за левицата губернаторът забранява събитието на 28 юли, а осветяването е предвидено за довечера. Областният управител аргументирал отказа си с това, че било опасно, тъй като състоянието на мемориала е плачевно и той се руши.

Ако довечера не светне звездата на Бузлуджа, ще осветя офиса на ГЕРБ, закани се най-официално Антон Кутев. Ако не свети звездата, ще свети офисът на ГЕРБ, категоричен е червеният депутат.

Социалистите планират, ако се провали събитието да свалят прожекторите от Бузлуджа и да ги поставят пред централата на управляващата партия. Ако общината не разреши осветяването на партийната централа на ГЕРБ, социалистите смятат да намерят други знакови сгради, които да заблестят "в червено".

Междувременно областният управител на Стара Загора Йордан Николов коментира, че от елразпределителното дружество EVN са му казали, че няма безопасен начин да бъде предоставен ток за електрозахранване на дом-паметника.
Причината е, че са откраднати кабелите. Опъването на всякакъв друг кабел би могло да допринесе за инцидент.

Първото разрешение, което дадох, беше въз основа на това, което от БСП правят всяка година, уточнява Николов. След това обаче получил становището от EVN, както и това на противопожарна безопасност, според което не е безопасно да се осветява вътре.

Единственото, което съм направил, е да издам заповед да не влизат хора вътре, защото е опасно. Наистина паметникът е в трагично състояние - всички знаят. Не е нужно да предизвикаме инциденти", изтъква още Йордан Николов.