След чешката CSA и нискотарифната компания Wizz Air също е взела решение да предостави, на закупилите си билeт за провален полет на SkyEurope, възможност да се върнат с техните самолети срещу пакет на стойност 30 евро, съобщава СИТА.

Офертата е валидна за клиенти с дата на отлитане между 1 септември и 2009 и 26 март 2010.

Услугата ще може да бъде ползвана от летището в Будапеща, от където излитат самолети за Барселона, Бургас, Рим, Лондон и Париж.

Припомняме, по-рано днес SkyEurope отмени всичките си полети, поради финансова невъзможност да ги изпълнява.

Чешките медии съобщават за хиляди хора останали без информация по различни летища в Европа. Новината, че SkyEurope вече няма да извършва полети пасажерите разбрали от интернет или от различни медии.

На летището в Братислава служителите на компанията са отказали всякакъв коментар.

Един от първите отменени полети на словашката компания е от Бургас до Братислава в 6:00 сутринта. На летището в морския град са останали в неведение 140 души.

По информация на агенция CTK голяма част от тях нямат достатъчно пари да се върнат по домовете си.

В министерствата на външните работи постъпват хиляди сигнали за закъсали клиенти на компанията в различни дестинации по света - най-вече чехи и словаци в България, Хърватия, Румъния.

От МВНР съобщиха за news.bg, че до момента няма постъпили сигнали за закъсали българи в чужбина, поради отменените полети.