Поход срещу глупостта обяви лидерът на ГОРД Слави Бинев и публично стартира обратното броене.
Часовник на сайта на движението отброява секундите, минутите, часовете, дните до 14 юли 2013 година - най-късният момент, в който трябва разумът да се изправи срещу глупостта, обясни той.
Припомняме, тогава изтича мандатът на 41-вото Народно събрание.

Към започването на обратното броене, до 14 юли 2013 година оставаха 327 дни, 8 часа, 28 минути и 32 секунди. Всеки може да види на сайта на ГОРД колко е времето, в което ще живее в глупост, посочи Бинев и призова: Да изметем тези хора преди този часовник да е спрял, имайки предвид управляващите.

Човешката глупост и звездите създавали в Айнщайн чувство за безграничност, припомни евродепутатът.

Бинев изрази остро недоволство, че страната ни се превръща в Латиноамериканска, че сме единствената държава в света без национални доктрини, няма национална стратегия в никоя област, че 500 човека притежават повече, отколкото седем милиона, че управляващите тормозят и тероризират дребния бизнес и че хората бягат от България не само за да търсят препитание, а за да не са принудени да се подчиняват и да целуват ръката на диктатора.

По думите му това правителство разрушава нещата по-силно от атомна бомба. В страни, в които има демокрация, глупаците може да гласуват, но в страни, където има диктатура глупаците може да управляват, заяви бившият атакист и призова: Искаме фронт срещу тероризма на администрацията.

Според него от септември хората ще разберат, че са сложени на стената.

Бинев е категоричен, че в България има три болести - глупостта, бедността и страха, чийто симптом е нещастието. Лекарството според ГОРД е обучение, обучение и пак обучение.
Евродепутатът изтъкна важността на образованието и подчерта, че то дава възможност хората да правят Мерцедеси, а не да ги крадат.

ГОРД ще започнат политически консултации с всички партии за създаване на единен фронт срещу глупостта и посредствеността, въплътени в управлението на ГЕРБ. Не можем да допуснем глупостта да продължава да управлява България, защото глупостта е вредна, подчерта Бинев.

Той каза още, че иска еднозначен отговор от всички участници в политическия процес на въпроса дали може да се коалират с ГЕРБ - тоест да станат явна или скрита патерица на втори мандат на глупостта и простащината.

Бинев беше категоричен, че иска партиите да кажат дали желаят да се срамуват още четири години и дали са готови да продадат достойнството си и гласовете на избирателите си за мимолетни облаги от участие в ново правителство на глупостта.

ГОРД иска да изправи образованието и компетентността като интелектуален щит срещу политическата глупост и некадърност на ГЕРБ, обобщиха от движението.