Тур пореден от политическите консултации за бъдещото правителство на страната ни.

След края на днешната работата на депутатите в парламента, ГЕРБ поканиха за преговори своите потенциални коалиционни партньори от Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

След като народни представители от трите партии си размениха различни послания чрез медиите в кулоарите на сградата на властта, точно в 14 часа решиха да се съберат.

Домакини на срещата отново са хората от преговорния екип на партията на Бойко Борисов - Томислав Дончев и Румяна Бъчварова. Съседите им по стая в парламента - Реформаторите, влязоха първи на сбирката при герберите, представлявани от Меглена Кунева, Радан Кънев, Найден Зеленогорски, Николай Ненчев, Корман Исмаилов и Божидар Лукарски.

Минути след тях към масата за преговори се отправиха Валери Симеонов и други представители на парламентарната група на Патриотичния фронт. Те обаче избраха да влязат през другата врата на иначе свързаната парламентарна стая.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и днес пропусна следобедните разговори за очакваната от дълго време коалиция за съставяне на следващото правителство на страната ни.