Извинявайте, че не съм по бельо". С тези думи лидерът на „Атака" Сидеров се обърна към очакващите го журналисти. Той предположи: „Сигурно след малко ще се появят Калфин и Кунева по бански, за да бъде циркът пълен".

Поводо за иронията му бе демонстрацията на Юзеир Юзеиров, който дойде в ЦИК по боксерки и сако.

Националистите успели да се запишат четвърти поред в ЦИК, като симпатизантите на Сидеров са внесли 15 000 подписа.
Целите, които си поставя Волен Сидеров са победа на изборите, за да има най-после България президент, който има ясно виждане за националните интереси и който не е бил доносник.

На въпрос кои са опонентите на Атака, той отговори - „Опонентите са - Господин Фантом от партия ГЕРБ, Госпожа YES - Меглена Кунева, Господин Нищо не казвам - Ивайло Калфин. А, забравих - и този, как се казваше, дето никога няма да му научат името избирателите на сините".

Националистите не виждат реален свой опонент от изборените от Сидеров.

Нашата кандидтура е кауза, посочи Волен Сидеров. Той критикува управляващата партия за това, че бави обявявянето на президентската си кандидатура.

Според него на тези избори ГЕРБ разчитат на целия управленски ресурс и затова се подиграват с избирателите, криейки своята кандидатура.

Не се плаша от битки, заяви още Волен Сидеров. Той се надява новият държавен глава да бъде избран без купени гласове и без гласовете на ДПС.