Шестима свидетели се явиха на поредното заседание по делото срещу лидера на „Евророма" Цветелин Кънчев, който заедно с Димо Димитров и Христо Върбанов - Папата, е подсъдим, че са изнудвали за 160 хил. евро бившия ръководител на "Гражданска защита" Никола Николов.

Според прокуратурата подсъдимите са заплашвали Николов, че имат компромати срещу него и ако не им даде парите, те ще бъдат оповестени в медиите.

В съдебна зала, в качеството си на свидетели, дойдоха съпругата на Димитров - Стефка, както и съпругата и дъщерята на Христо Върбанов.

Първа показания даде Антоанета Донева - приятелка на шофьора на Папата - Борис Миланов. Тя не можа да си спомни нито деня, в който Христо Върбанов е бил арестуван, нито часа, в който това е станало.

Донева разказа, че в този ден е била на пазар със съпругата на Върбанов - Мандалина. След неколкочасов тур по магазините, Христо Върбанов се обадил на съпругата си да се прибират, защото имал да свърши малко работа.

По думите на свидетелката, Папата дошъл и ги взел с колата си - Audi Q 7. „По едно време колата спря, някъде в близост до хотел Плиска, ние с Мандалина останахме в колата, а Борис и Христо слязоха. Не ни казаха каква работа имат, нито къде отиват", спомни си още свидетелката.

След няколко минути дойдоха полицаите и ни задържана й нас. Никой не ни обясни нищо какво става, просто влетяха - беше един кошмар, шок, заяви Донева.

Тя добави, че след като са ги изкарали от колата, е видяла приятеля й Борис пребит, а полицаите са го влачели за двете ръце. Веднага е извикана и линейка. След време Борис също й признал, че е бил бит от полицаите, оплакал се и от проблеми с бъбреците.

Относно Христо Върбанов не е видяла какво се е случило с него.

По думите на свидетелката на място е извършен обиск на автомобила, но в него не е открито нищо нередно. След това е съставен протокол за обиска на колата, както и за арестите.