От Гражданска защита съобщиха, че след бурните ветрове снощи за София са получени около 15 сигнала за паднали дървета и ламарини от покривни конструкции, които са били огледани на място и са предприети необходимите мерки за отстраняването им. 

Бурята отнесе и покривна конструкция на софийското летище, но и при този инцидент няма пострадали.

В област Кърджали 25 населени места са останали без ток в различни общини след снощната буря. Това съобщават от "Гражданска защита".

Освен това има разрушени покриви, паднали ламарини и срутени дървета, ударили паркирани коли. Няма пострадали хора.

25-метрова подпорна стена се срути от снощните обилни дъждове в смолянското село Ягодина.

През изминалата нощ в Гражданската защита е подаден сигнал за надвиснало дърво над пътя на 10 километра от Чепеларе. Взети са незабавни мерки, за осигуряване на безопасна проходимост на автомобилите.

Заради валежите снощи за кратко е било прекъснато електрозахранването в Чепеларе и село Широка лъка, аварийни екип работят на двете места в смолянско.

Без ток е село Илинден, Кюстендилско, и част от село Струмяни.

7 села в община Струмяни все още са без ток след снощната буря. В някои от селата Цапарево, Илинденци, Никодим има къщи с унищожени покривни конструкции. Кметовете на населените места в общината правят оглед на щетите.

В 4 села в Банско е откъртена част от асфалтовата настилка в резултата на поройните дъждове.

Във Велико Търново вятърът е достигнал до 115 километра в час и е съборил дърво върху жилищна сграда в близост до гарата.

Сградата на болницата в град Трън е останала без покрив. Намиращите се там хора са настанени временно при близки.

През изминалото денонощие "Гражданска защита" Варна е получила сигнал за паднал човек в пропаст.
Спасителен екип е пристигнал на място и е извадил човека от 30-метрова урва. Мъжът е със счупен крак в болница и няма опасност за живота му.

В Пловдив дежурните от аварийните служби увериха ,че няма никакви проблеми, според тях над града и региона не е вилнял силен вятър.