Магазинът, който бе брутално обран на 26 май, се намира в близост до столичния площад "Македония", което е в центъра на София. Пред bTV тази сутрин управителката на магазина Славина Симеонова заяви, че продавачката, която бе нападната, се лекува в домашни условия. Жената е в шок след заплахата на крадеца: "Ще те убия!".

"Жената ходи на психолог, на лекар за ръката, която бе ранена от нападателите. Лекува се в домашни условия. Опитва се да се възстанови. Обади ми се като са дошли от СОТ-а. Нито можеше да плаче, нито да говори", разказа Симеонова.

Оказа се, че това не е първата кражба в този обект. "Първите два обира не сме обявили в полицията, беше само на стока, не бяха толкова нагли. Фактът, че кражбите зачестяват, трябва да се направи нещо, тези закони... ", каза управителят на магазина, където млад мъж обра продавачката с насочен пистолет в главата.

Когато видяла камерата на телевизията, домоуправителката на блока сама поискала да разкаже за проблемите в района.

"Всяка вечер тук се събират проститутки, травестити и ние трябва да се съобразяваме с тях. Полицията седи до тях, минава край тях, но никой не им прави забележка, сякаш ги пази. Те обитават тротоарите, пейките, които на другия ден ползваме с малките деца. Оплаквала съм се в полицията. Имам жалби до Столична община, до Софийска прокуратура за незаконно нанесла се жена, която е клошарка. Нямам писмени отговори на заявленията", разказа домоуправителката.

"Вратата на входа ни непрекъснато се разбива. Налага ми се да се прибера късно, не зная кой ще ме посрещне. Тук обират апартаменти, живущите нямаме никакви права", разказа домоуправителката на входа, до който имаше брутална кражба с взлом.