Пълна подкрепа за премиера Пламен Орешарски декларира депутатът Таско Ерменков. Имам доверие на Пламен Орешарски, подчерта той на влизане в партийната централа за днешния пленум на БСП.

Вчера е разговарял с него и го е помолил да има здрави нерви. Представете си, ако Пламен си подаде оставката какъв хаос ще настъпи в държавата, подчерта Ерменков.

На днешния пленум ще бъде обсъдена и темата за предсрочен вот. Няма смисъл да говорим за дати в момента, изтъкна Ерменков. Държавата ни не е толкова богата, че да харчим по 30 милиона лева за избори през 6 месеца, вместо тези пари да отидат за Бърза помощ, където става дума за човешки животи, изтъкна социалистът.

Не виждам кой знае каква предизборна обстановка по улиците, за да има голям натиск върху правителството да си ходи, посочи Ерменков.

Стана ясно от думите му, че вчера с Орешарски са разговаряли за „Южен поток" и двамата са на едно мнение по темата - проектът не е спрян окончателно, а е в процес на съобразяване с европейските изисквания.

Аз не приемем оценката, че правителството е виновно за тези резултати, сподели пък Корнелия Нинова. По думите й кабинетът е изпълнявал задачите, посочени в управленската програма за тази една година и редовно се е отчитал пред депутатите.

Тя се въздържа от коментар за евентуална дата за предсрочни парламентарни избори.

Много работа беше свършена, за много не остана време, това коментира червеният депутат Явор Куюмджиев. Той не знае дали днес ще има оставки на ръководството на червената партия.

Премиерът Пламен Орешарски запази мълчание пред журналистите на влизане в сградата на БСП.