Удар по националното ни достойнство. Така лидерът на Атака Волен Сидеров определи решението на руския президент Владимир Путин за спиране на "Южен поток".
Днес Вашингтон води икономическа война срещу Русия, припомни той в декларация от парламентарната трибуна.

Дойде краят на илюзиите, изтъкна атакистът. Според него през цялата Студена война Западът лицемерно е разигравал темата за човешките права. България и другите държави със сродна историческа съдба са нужни на Запада само като колониална територия, суровинен придатък и източник на евтина работна ръка, смята националистът.

С думи като евроатлантическа интеграция пък се „приспивали" народите, според лидера на "Атака". Членството в ЕС и НАТО според него е илюзия. Тази смешна и мазохистична теза се подаваше като нафора към всеки българин през тъй наречения преход, подчерта Сидеров, като предупреждава, че НАТО ни вкарва във война.

Така с измама народите на Източна Европа бяха обезвредени, обяви Сидеров, давайки пример - за кратко време се сварява жаба във вода, на която вдигаш градуса постепенно и жабата мисли, че някой се грижи за нея да я стопли, докато разбере, че я сварява, но когато го разбере вече е късно.
Свариха народите от социалистическата общност без особени проблеми, допълни той. Сега целта била Русия, чието държавно ръководство искало народът й да живее достойно.

Такава политика пък била лукс за нашата политическа действителност. Не възстановим ли живите си рефлекси, ще бъдем зомбита, а не български политици, предупреди лидерът на Атака. Не съберем ли сили да защитим страната си, по-добре да ни няма, настоя той.

Ще продължим ли да дишаме евроатлантически прах, докато се задушим или ще потърсим корените си на стар евразийски държавотворен народ, попита Сидеров, според когото вторият път за страната ни е правилният. Той поиска допитване до народа за членството ни в ЕС и НАТО.