Въпреки че образованието ви не е юридическо, а физкултурно, би следвало да знаете, че според законите на цивилизованите страни, каквато е и България, всеки носи отговорност за действията си.

Това се казва в отворено писмо до вицепремиера Цветанов от професора от УНСС Румен Гечев, бивш вицепремиер в кабинета „Жан Виденов".

То е по повод изявленията на вътрешния министър, че Гечев е в роднински отношения със съпруга на зам.шефката на СГС, която бе сред кандидатите за шефското място в съда.
Припомняме, то бе спечелено от близка семейна приятелка на Цветанов.

Според Гечев странно е точно министър на вътрешните работи, при когото са всички информационни масиви за данни на гражданите, да прави безотговорни и лъжли изказвания за някакви несъществуващи роднински връзки.

Икономистът предупреждава вътрешния министър, че за грубата дезинформация в медиите и намесването на името му носи не само морална, но и юридическа отговорност.

Абсолютно нелепо звучи вашата псевдологика, че всички граждани с фамилията Гечев са роднини, продължава писмото.

Забравете за това уникално логическо съждение. По тази антилогика, вие, г-н Цветанов, може да сте незаконен син на Цветелина и от там доведен син на Бойко или примерно брат близнак на Цецо Елвиса, пише още Румен Гечев.

Това, че някога сте работили в милицията, не ви оневинява. Манталитетът на един министър на вътрешните работи на страна членка на ЕС би следвало да е доста по различен.
Поканете юридическите си съветници, за да ви обяснят защо може да се срещнем в съда и какви ще са последиците за вас, след като фантазирате по медиите за моя сметка, завършва писмото си Румен Гечев.