Полицията в Мисури пусна видео, което показва чернокож тинейджър да размахва оръжие преди да бъде тежко прострелян от силите на реда в САЩ, съобщава БиБиСи.

От полицията добавиха, че малкият клип от охранителна камера показва 18-годишния Тайрън Харис да вади пистолет от дрехите. Бащата на Харис заяви, че синът му не е бил въоръжен и е бягал от полицията преди да бъде прострелян в неделя.

Тайрън Харис беше прострелян по време на протести във Фъргюсън, където беше отбелязана една година от убийството на Майкъл Браун.

Полицията твърди, че се е разразила престрелка между две банди на West Florissant Avenue и тогава 18-годишният стрелял по полицаи, които са отвърнали.

Прокуратурата повдигна 10 обвинения срещу Харис, включително нападение срещу полицай.

Вчера вечерта също имаше протести във Фъргюсън, но няма информация за сблъсъци. В понеделник беше наложено извънредно положение заради стълкновения между демонстрантите и полицията.

18-годишният Майкъл Браун беше застрелян през август 2014 година от бял полицай, който по-късно беше оневинен. Убийството доведе до протести срещу расизма и прекомерното използване на сила от полицията.