Българин, замесен в международна схема с кредитни карти, е отвлякъл мъж в Чикаго и му е отнел сума от 800 хиляди долара, съобщи електронното издание на „Chicago Sun". Освен това  извършителят - Георги Мартов-Мицубишито, е поръчал побой над свой конкурент и го е заплашил, че ще го „нареже на парчета".

Мартов е направил самопризнания, когато е бил арестуван преди месец.

Предполага се, че 39-годишният българин е шеф на международна престъпна група, организирана за измами с кредитни карти.

На 26 март прокуратурата е повдигнала обвинения срещу него и други 16 души, сочени като съучастници. Мартов е обвинен, че е оглавявал  американския клон на голяма мрежа за измами с банкомати, която се ръководи от София.

Според обвинителите, той е разпределял сред членовете на групата номера на кредитни карти, откраднати в Европа, след което те са извършили стотици  тегления от банкомати, като използвали „клонинги" на истинските карти.

Според информацията в съдебните документи обаче, става дума за много повече от финансови измами. Мартов, който е сочен като плейбой, увлечен по интернет хазарта, през 2012 г. е бил засечен в софийски хотел заедно с известни лидери на българския подземен свят, докато официално е бил на „семейна почивка".

В таен запис на телефонен разговор от 2011 г. българинът е признал, че е поръчал на свои хора в България нападение срещу човек, за когото твърди, че му е дължал пари.

При друг записан разговор от същата година Мартов заявява, че друг човек ще бъде „нарязан на парчета", в момента, м който се върне в България.

При трети разговор, от 2012 г. Мавров споделя, че заедно с друг обвиняем - Радослав Павлов, е отвлякъл човек в Чикаго и са го накарали да им даде 800 хиляди долара, които преди това е откраднал от криминално проявени фигури.

От ФБР са иззели от дома на Мартов 13 огнестрелни оръжия. Смята се, че бандата му е  печелила по 200 хиляди долара седмично от скимиране на кредитни карти.
Съобщава се също, че той е развил зависимост към викодин и се е занимавал с дистрибуция на марихуана.