Севдалин Чандъров от Неделино е започнал гладна стачка заради решение на Кърджалийския окръжен съд, съобщава БиТиВи. Мъжът от 5 години сам се грижи за дъщеря си, но магистратите са присъдили родителските права за детето на бившата му съпруга, която е румънска гражданка.

Две трети от живота на дъщерята Жасмина са преминали само с бащата. Тя почти не познава майка си. В продължение на пет години са се чували само по телефона и то рядко.

Майката на Жасмина - румънската гражданка Вероника Петку, преди 5 години заминала за Испания. Точно тогава двегодишната й дъщеря постъпила в болница. Година и половина по-късно младата жена неочаквано поискала развод от българския си съпруг и преустановила контактите с дъщеря си.

Също така неочаквано сега майката на вече седемгодишното момиченце получила родителските права. Веднъж те вече са били присъдени на бащата от Златоградския районен съд. След решението на кърджалийските магистрати, Севдалин Чандъров започва гладна стачка. Бащата на Жасмина се съмнява в справедливостта на правораздавателната ни система.

Социалните работници намират, че Жасмина е силно привързана към баща си и е отчуждена от майка си поради нейното доброволно отсъствие от живота на детето. Отчаяният баща възнамерява да обяви безсрочно гражданско неподчинение пред сградата на Висшия съдебен съвет в столицата.