Кметът на Кюстендил Петър Паунов се закани, че в понеделник ще блокират централата на ДПС. „Няма да допуснем Александър Методиев да положи клетва като народен представител", категоричен е той, цитиран от Нова телевизия.

Припомняме, вчера лидерът на ДПС Лютви Местан обяви в Кюстендил, че не може да оттегли Александър Методиев - Бат Сали. Той се отзова на покана на кметовете на Кюстендил и Дупница - Петър Паунов и Методи Чимев, заради породилото се недоволство след избора на Бат Сали за народен представител. Кюстендилци и дупничани организираха редица протести с искане ДПС да отзове Методиев, тъй като той е получил едва 864 гласа в 10-и МИР на провелите се на 5 октомври избори.

Днес Петър Паунов обяви, че в понеделник ще отидат в парламента и ще внесат 100 000 подписа и искане за мажоритарна избирателна система. Той посочи, че няма да се откажат, докато няма мажоритарна система и докато този мандат не бъде оттеглен.

„Решението е в 10-и МИР кандидат за народен представител от ДПС да не полага клетва, това е възможно според Изборния кодекс", заяви Паунов. Според него в случая математическата система за мандатите не е приложена правилно и ДПС трябва да изчака решението на Конституционния съд за това как точно трябва да се разпределят гласовете за тях от чужбина.

Паунов коментира, че проблемът в Кюстендил е на ДПС. По думите му проблемът е, че депутат от ДПС  се излъчва с 800 гласа. Той коментира и самия Александър Методиев.  „Бат Сали не трябва да влезе в парламента, защото не го е заслужил, трябва да влезе някой друг от ДПС", каза той. „Това е двойкаджията и на партията, и на района", смята кметът на Кюстендил.