ВВС на САЩ изстреляха мистериозен безпилотен космически кораб. Това е станало в сряда от космодрума "Кейп Канаверал" в щата Флорида, с ракетата-носител "Атлас-5".

Той носи оборудване, което ще бъде използвано за различни експерименти, но не се разкриват много детайли около мисията, включително и колко дълго ще продължи щя и кога ще завърши. Военните този път хвърлят светлина върху някои от тестовете на технологии.

Това е четвъртата мисия на програмата X-37B, стартирала през 1999 г., която в момента се управлява от военновъздушните сили на САЩ.

Последният X-37B се завърна след 674 дни през 2014 г., докато през първите три полета обхващаха 1367 дни.

Програмата всъщност е стартирана от NASA, преди да бъде предадена на военните седем години по-късно, което предизвиквайки и много спекулации за предназначението й.

Една от теориите е, че се използва за мониторинг на китайските спътници, докато Иран смята, че е космически военен самолет, служещ за пренасяне на оръжие, което бе  отхвърлено от ВВС.

Друга теория е, че служи за редовно сателитно наблюдение над райони като Близкия изток, или да прибират американски орбитални апарати, за да бъдат поправяни.