Искам убиецът на детето ми да лежи поне ден в затвора. Искам да изпита поне малка част от мъката, която изпитвам аз.

Това заяви Диана Фратева, майката на 19-годишния Божимир, който беше блъснат на спирка в Несебър на 12 декември 2007 г. и по-късно почина.

Днес близки на момчето организираха протест пред сградата на съда в града с искане за ефективна присъда. Те са настоявали протеста да бъде проведен пред общината в Несебър, но от там не са им позволили.

Диана каза още, че убиецът на детето - Димитър Янчев, нито я е потърсил след делото, не се е извинил за стореното и не желае никакъв контакт със семейството на момчето.

Още повече, той продължава да шофира колата си, а има едногодишна забрана за това.
Същата онази, с която уби детето ми, само е оправил щетите, допълни майката.

Тя разказа, че едва преди ден, докато е шофирала се е разминала с Янчев, който също е бил в колата си. Това се е случило пред самата община.
Пред журналистка от столичен вестник той самият е признал, че кара колата си, допълни Фратева.

Припомняме, на 18 декември миналата година, Янчев беше осъден на година и половина условна присъда и забрана да шофира за една година.
Семейство Фратеви обаче и техните адвокати не са били уведомени за това съдебно заседание и разбират случайно за присъдата почти месец по-късно.

Диана каза още, че катастрофата, в която е бил блъснат сина й, не е единственият тежък пътен инцидент на Янчев.
През 2006 година той е блъснал възрастен мъж, отново в Несебър. След инцидента пострадалият се е споразумял с шофьора и е оттеглил всички искове към него.
В резултат сега той не иска да подкрепи Диана, защото е заявил писмено, че няма да има никакви претенции към Янчев.

Същевременно прокурорът по делото Огнян Стоянов продължава да е в неизвестност, изключил е мобилните си телефони и не може да бъде открит.

Диана допълни, че разполага с информация, от която става ясно, че прокурорът е разследван за контрабанда. Бил е предложен и за уволнение. Данните са предоставени от бургаската телевизия СКАТ.
В морския град се говори и че прокурорът е в близки отношения с адвоката на шофьора.

Диана разказа още, че преди два дни е стартирала подписка с искане за връщане делото за преразглеждане и получаване на справедливо наказание за Янчев.
До момента са събрани 1 400 подписа. Те ще бъдат връчени на главния прокурор Борис Велчев, добави майката.

Диана няма да се откаже и от претенциите си към община Несебър. По думите й на мястото, където е станала катастрофата, липсва тротоар, пешеходна пътека и всякакви пътни знаци. Отговор от страна на общината за момента няма.