Подобно на своите съмишленици в цялата страна - 35 града в България протестират - и протестиращите в Дупница поискаха оставката на парламента. Те скандираха мощно: „Боклуци", „Мафия", „Бойко вън" и „Бойко на сапун".
Някои от младежите дори бяха скрили лицата си с маски на „Анонимните".

Дупница върна духа на барикадите отпреди 16 години. 1500-2000 граждани блокираха главен път Е-79 и минаващата успоредно на него жп линия, като парализираха движението от и за Югозападна България и съседна Гърция.

И днес, както и през 1997 година, отново се развя знамето на дупнишкото непокорство - тогава срещу Жанвиденовото управление, сега - срещу монополите.
Недоволните от високите сметки дупничани изразиха недоволството си не само от ЕРП-тата, но и от управлението на ГЕРБ.

След като 50 минути скандираха „Боклуци изЧЕЗвайте", около 2000 души тръгнаха на разходка по Е-79 и блокираха тунела край Дупница.

Полицията се опита да надхитри протестиращите като отби движението през града. Недоволните граждани обаче извървяха около 10 километра и спряха движението на входа на Дупница, като се заканиха, че ще се махнат, само ако бате Бойко дойде и им донесе кюфтета и бири.

Протестът премина покрай циганската махала, като събра погледите на нейните жители. Някои от тях извадиха мобилните си телефони, за да снимат, което обаче само им навлече гнева на протестиращите: „Мангали мръсни, бушмени такива, идвайте с нас, няма ние да ви плащаме сметките".

Дупничани призоваха още "Бойко в килията." 
„Къде е лентаджията? Да дойде да се обяснява пред нас", призова Иван Петров. Той все пак благодари на премиера, че е направил магистрали, за да има къде да протестират. „Вънка ЕРП-тата! Те ни откъснаха ръцете, сега са наред главите ни. Повече няма да сме роби. Дайте ни го Бойко", призова още Петров.

Повече от 4 часа придвижването с автомобили в града беше невъзможно. Изтегляйки блокадата, протестиращите се разделиха на три лъча и прибирайки се към града не позволяваха автомобилите да продължат към столицата.