В 10 часа гръцките земеделци отново затвориха ГКПП - Промахон за товарни автомобили.

Към 6 часа преминаването на автомобилипрез ГКПП с Гърция "Кулата" и "Илинден" се извършваше без проблеми. През цялото време нормално работи и граничният пункт "Златоград".

След като през деня ГКПП "Кулата" беше блокиран към 16 часа преминаването на автомобили започна.

Беше възстановено движението на влаковетепо линията София-Солун, което бе спряно снощи след блокадата на жп линията от протестиращи гръцки фермери в района на пункта "Кулата-Промахон".

Остават блокирани граничните пунктове на Гърция с Албания, Македония и Турция. Достъпът до пристанище Игуменица също е блокиран. Гърция е парализирана.
Още...

 

Над 800 ТИР-а преминахатази нощ през ГКПП - Кулата в двете посоки, след като блокадата на Промахон беше вдигната в полунощ.

В момента пунктът продължава да е отворен за всички моторни превозни средства. Блокадата на железопътната линия преди Промахон беше вдигната в 22 часа снощи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

През ГКПП Илинден - Ексохи до 12 часа днес ще могат да преминават само леки коли и автобуси. От 12 до 17 часа пунктът ще бъде затворен за всички видове автомобили.

След 17 часа отново ще могат да преминават леки коли и автобуси. От 21 часа ГКПП Илинден - Ексохи ще бъде отворен за всички моторни превозни средства.

Граничните пунктове Капитан Петко войвода и Златоград работят нормално.

Припомняме, преди 10 дни гръцките фермери започнаха отново стачни действия като блокират освен границата към България и пътни артерии в страната.

Протестът им е с искане за гарантирани цени на продукцията, намаляване на производствените разходи и замразяване на дълговете.

Гръцки заместник-министър пое ангажимент този уикенд Гърция да разреши проблема с блокадата.
                       Още...  

Повече от 40 млн. евро са до момента загубите на България от протестите на гръцките фермери, съобщи Кризисният щаб.
Според публикации на гръцката преса южната ни съседка губи до момента 200 млн. евро.