Декларация на Волен Сидеров от парламентарната трибуна потвърди окончателно разместването на някои пластове на влияние и подкрепа в Народното събрание.
Лидерът на "Атака" остро обвини премиерът Борисов, че през 2006 година е имал договорка с американския посланик и е поел ангажимент за ликвидиране на политическа партия „Атака".
Сидеров се позова за това с публикувани от "Уикилийкс" грами на американското посолство.

В същото време Волен Сидеров се оплака, че е блокиран достъпът му до премиера, въпреки многобройните опити за среща, като намекна, че премиерът вече приема други, явно визирайки контактите на Борисов с лидера на РЗС Яне Янев.

По думите на лидера на „Атака" американското посолството е работило много актуално и точно за унищожаване на партията. Разбиването на групата на „Атака", въздействията по всякакъв начин на нашата партия потвърждават това, посочи Волен Сидеров.

Кажете откровено дали всички тези действия - въздействията върху депутати са опит за атака, удар върху партията и казаното ми от Уорлик „Аз ще те унищожа" продължение от същия план ли е?, попита Волен Сидеров.

Това изявление идва два дни, след като депутатът от „Атака" Цвета Георгиева напусна парламентарната група, оставяйки я с 15 депутати. Може да се предположи - тъй като Георгиева бе единствена от "Атака", която подкрепи бюджета за 2012, че тя ще обяви принадлежност към ГЕРБ.

Не мога да призная президент, избран с фалшификации, не мога да поздравя лидер, който взема избори с фалшификации. Победител засега няма. Плевнелиев спечели с фалшификации, посочи още лидерът на „Атака".

Това, което правите няма да ви донесе дивиденти. Не продължавайте политиката против българския народ. Не продължавайте репресивно да удряте по партии, които не са ви удобни. Това няма да ме пречупи, категоричен бе Волен Сидеров.

Подканвам ви да отговорите - да потвърдите или отречете, написаното от Уикилийкс - че сте поели ангажимент да унищожите „Атака" още през 2006, завърши въпроса си Сидеров.

„Чух такива обвинения, че не искам да обидя никой, но Сидеров, вие си вярвате толкова много, придавате си такава важност, искате да излезе, че сте обект на конспирация", заяви в отговора си премиерът Борисов и допълни: Изобщо не си спомням да съм водил някакъв разговор, с когото и да било.

Той атакува на свой ред, отбелязвайки, че Атака - заедно с БСП и ДПС са подписали искането до КС за касиране на президентския вот.

Аз за вас съм получавал само упреци - за вашите непремерени действия, заяви премиерът и припомни случая с джамията в София. Натискът и възмущението в Европа дойде при мене. Аз към вас винаги съм се отнасял с уважение, винаги и в личен план съм ви приемал като приятел, посочи още премиерът.

Аз няма да наруша добрия тон и джентълменското отношение към вас - аз винаги съм ви благодарил, как ще говоря срещу вас - не се подвеждайте. Аз съм се опитвал всячески да защитя вашите позиции в Европа, като съм казвал, че българският национализъм има своята почва, каза в заключение премиерът.

Това, което казахте тук означава, че признавате, че американският посланик лъже, обяви Сидеров, след като отново му беше дадена думата - вече в рамките на парламентарния контрол - да отправи питането си за шистовия газ.
По този въпрос също прехвърчаха искри, след като Сидеров намекна, че кабинетът е взел рушвет от американската компания „Шеврон".