Вече и децата говорят за това, с кого е трябвало да се срещне Ахмед Емин преди да посегне на живота си - с Доган, като го е чакал два часа.

Никой не знае какво е щяло да се случи с Доган тогава. Тайната Емин я отнесе в гроба.

Това каза в студиото на Нова Телевизия Мохамед Реджеб - бивш началник-кабинет на Ахмед Доган, работил в комисията "Андреев" и в Държавната комисия за защита на класифицираната информация.

Той беше поканен заради твърденията си в интервю за български всекидневник, пред който казва: „Когато Емин се гръмна, Доган е бил на косъм от смъртта".

Ахмед Емин е разработван през 1990 г. от Национална служба сигурност (НСС) като обект, съобщи Реджеб.

„Той лично видя документи, в които се цитира неговото име - негов колега пише определени материали за него. Сериозни бяха разработките и той се обиди", поясни бившият началник-кабинет на Доган.

Реджеб каза още, че псевдонимът на човека, който е работил по Ахмед Емин, е „Морски".
По думите му този човек е висш функционер на ДПС и до '96 г. работи за българските тайни служби.

Казахме на Доган да говори с шефа на НСС. Сега този човек е на още по-високо ниво в ДПС, посочи Реджеб.

Това, че Емин е разработван от НСС има отношение към неговото самоубийство, категоричен беше Реджеб.
По думите му като шеф на политическия кабинет на Доган, Емин е продължил да работи с хора, които работят „уж за националната сигурност на България".

Държавната агенция „Национална сигурност" е длъжна да се произнесе за смъртта на Ахмед Емин. Тя е длъжник на Доган, подчерта Мохамед Реджеб.
По думите му ДАНС знае истината за смъртта на Ахмед Емин.

„Ако ДАНС каже, че Емин не е бил разработван от българските служби за сигурност - аз ще се оттегля и ще се извиня публично на българското общество", посочи още бившият началник-кабинет на Доган.

Мохамед Реджеб направи коментар и относно Керим Караали, който твърди, че е предшественик на Емин като шеф на бизнес центъра на ДПС и в качеството си на такъв е посрещал мафиоти, турски фирми, с които ДПС сключвало сделки, за да се издържа.

Реджеб преведе от турски език копие от документ, предоставен на Нова телевизия от самия Караали.
Документът е от 1999 г., подписан от Касим Дал и в него се упълномощава Караали да събира помощи и дарения на партията.

„Този документ не е истински, аз знам как изглеждат документите на ДПС. Точно тогава бях началник-кабинет", категоричен беше Мохамед Реджеб, като се мотивира и с това, че документът е на турски, което няма никакъв смисъл.

Какво стана с документа на Сезгин Мюмюн? Знаете ли във вашето студио колко много подобни документи могат да дойдат?, попита Реджеб.

Когато Емин се самоуби в дома на ДПС (не в сараите - да не сме в Османската империя, какви сараи? - това е дом на ДПС) ние започнахме от едно самоубийство и стигнахме до един фалшив документ, посочи Реджеб.

Той категорично отрече Караали да е бил фигура в ДПС. „Той искаше да прави бизнес с аспержи", обясни бившият началник-кабинет на Доган.

„Крайно време е прокуратурата да се самосезира. Печатът на ДПС има защита от мое време. Аз казвам и се подписвам под това - че г-н Караали е лъжец", подчерта Мохамед Реджеб.

След няколко неуспешни опита от студиото да се свържат с Караали по телефона, Реджеб заяви: „Няма смисъл и да го включат, какво може да каже Караали?".