В 11.00 ч. младежката организация на ВМРО ще натрупа камъни пред централата на ДПС на бул. "Ал. Стамболийски" 45А в София, съобщават от централата на ВМРО.

Преди векове с такива каменни купчини са отбелязвали позора на предателите, а по време на протестите през 1997 г., натрупването на камъни се превърна в спонтанен символ на борбата за една по-добра България.

Утре камъните ще бъдат за "консултанта" по проекта "Цанков камък" Ахмед Доган. Младежите от ВМРО са кръстили събитието „С Цанковите камъни по Догановата глава" и предупреждават, че ако Доган продължи с високомерното си отношение, скоро камъните няма да се трупат пред централата на ДПС, а ще летят към нея.

Младежите от ВМРО канят гражданите на София да се присъединят към трупането на камъни, за да определят трудовата норма на Доган в утрешното му битие на копач на камъни в някое трудово-възпитателно общежитие. Щом Доган иска да се занимава с язовири, нека копае, шегуват се младежите от ВМРО и пресмятат колко точно трябва да изкопае Доган, за да изработи онези милион и половина лева, които е взел по проекта „Цанков камък".

По време на акцията ръководството на ВМРО ще даде и брифинг, за да представи позицията си по случая.

Вчера заместник-председателят на ВМРО Костадин Костадинов заяви, че сега вече е време Доган да бъде арестуван и изправен пред съда.