Събитията в Украйна не са революция, а погром. Това коментира руският президент Путин пред журналисти по време на визитата си в Армения, предава „Новости".

Според мен случващото се не е свързано много с отношенията Украйна - ЕС, изтъква още Путин, добавяйки, че това е вътрешнополитически процес, опит на опозицията да свали легитимната власт в страната.

По всичко изглежда, че това е добре подготвена акция, която не е насочена към настоящите събития, а към президентските избори през 2015 година, коментира още руският президент.

По повод съдържанието на въпросното споразумение между Украйна и ЕС Путин коментира, че „до тези мечти мнозина просто няма да доживеят, тъй като условията са много тежки".

Междувременно украинският премиер Азаров заяви, че ситуацията с протестите е станала неуправляема.

Ситуацията се промени. От една страна ние не отричаме вината на правоохранителните органи, от друга обаче политиците, които се присъединиха към тази акция рязко радикализираха положението, коментира Азаров.

Масовият характер на протеста придоби неуправляем характер и по-точно - управляван от страна на определени политически сили, изтъква Азаров по време на срещата си с посланиците на страните от ЕС и САЩ.