Ако прокуратурата беше станала обект на външно влияние по повод разследването „КТБ" дали след това щеше да се окаже, че картината е толкова трагична по описание на финансисти. Така главният прокурор Сотир Цацаров коментира пред журналисти във фоайето пред кабинета си неочакваното интервю, чрез които банкерът Цветан Василев отново разбуни духовете около себе си и казуса с Корпоративна търговска банка (КТБ).

Цацаров подчерта, че всеки има право да дава интервю и да казва, каквото желае. Дори лицето, което е обект на искане за екстрадиция, има това право, според обвинител номер 1.

Всеки има право да защитава себе си по всеки нормален начин както в рамките на наказателен процес, така и пред обществото", коментира Цацаров. Самият той призна, че не е чел цялото интервю с Цветан Василев, а само резюмирани части.

Главният прокурор даде да се разбере, че не се е впечатлил от казаното в интервюто на Василев, а именно, че знае много за политиците ни, но информацията е поверена на друг, за да бъде запазена сигурността му.

Цацаров отдавна спрял да чете „романи" от типа „оставих нещо написано в плик и ако умра, то ще се отвори".

Припомняме, Цветан Василев разкри в интервюто, че е разказал нелицеприятни неща за политическия ни елит, за икономическия живот, които са поверени на двама нотариуси от различни държави. Тази информация обаче би лъснала при евентуална негова смърт.

Аз тези романи отдавна съм спрял да ги чета", посочи Цацаров. За да се заеме с някаква проверка, държавното обвинение трябва да разполага с факти.

Според Цацаров девет месеца е нормален период за разследване на такива банкови дела, а и КТБ не е елементарен случай.