Забраняват престоя и паркирането в центъра на София от 20 до 23 август заради снимане на филм и за делегация, съобщиха от Столична община.

От  19.00 ч на 20 август до 23.00 ч на 21 август се забранява престоят и паркирането на автомобили на площад Народно събрание. Там има 20 паркоместа.

Същата забрана се въвежда и на ул. „6-ти септември" между ул. „Аксаков" и ул. „Славянска". Промяната не засяга зоните „служебен абонамент". Причина за временната организация на движение е заснемането на кадри от филм, твърдят от Общината.

В петък, 21 август, забраните са заради посещение на делегация от Китай. Тогава от 7.00 часа на 21 август до отпътуване на делегацията на 23 август на ул. „Ген.Гурко"  между ул. „Дякон Игнатий"  и ул. „Княз Александър I" няма да може да се паркира.

-       От 10.00 ч. до приключване на мероприятието на 21 август  на ул. „Алабин" между бул. „Витоша" и ул. „Лавеле" и бул. „Витоша" между ул. „Алабин" и ул. „Позитано"  от страната на Съдебната палата.

-       от 10.00 ч. до приключване на мероприятието на 21 август  на ул. „6-ти септември" между ул. „Ген. Гурко" и ул. „Ген. Паренсов" също не може да се паркира, нито да се спира.