И България влиза в новия халифат на сунитските джихадисти от „Ислямска държава в Ирак и Леванта" (ИДИЛ) според карта, която показва териториите, които трябва да попаднат под "черния флаг".

Припомняме, джихадистката групировка „Ислямска държава в Ирак и Леванта" обяви сливането на контролирани от нея територии в Ирак и Сирия и създаването на ислямски халифат върху тях, в рамките на който ще действат законите на шериата.

Обявената от джихадистите държава се описва като „най-значимото развитие на международния джихадизъм от 9/11", според експерти.

Ислямистите представиха визията си за новия халифат. Те обявиха, че към халифата ще бъдат включени всички мюсюлмани по света в страните, в които живеят.

„Ислямска държава в Ирак и Леванта" има план до 2020 година да контролира Близкия Изток, Северна Африка, големи райони от Азия и част от Югоизточна Европа.

Испания, която е била управлявана от мюсюлманите до края на 15 век, ще бъде част от халифата, също и страните от Балканите и част от Източна Европа, включително Австрия.

Според картата, публикувана в интернет, в халифата на ИДИЛ влиза Македония и всички страни от бившата СФРЮ, както и България, Румъния, Албания и Гърция.