"Пътниците в софийския обществен транспорт се забавляват със софт порно филми късно вечер. Лентите се въртят на плазмените монитори в софийските рейсове." Tова съобщава британската информационна агенция Прес асошиейшън, цитирана от в. „Стандарт".

"Искаме да дадем на пасажерите нещо различно в студените зимни нощи", казал неназован говорител на градския транспорт в София пред британската медия. Той само се притеснил по какъв начин ще реагират майките и случайно закъснелите деца на видяното от екраните.

"Това е абсурд. Не може да има софт или каквото и да е друго порно въобще. На мониторите се въртят само реклами", категоричен е шефът на автотранспорта в София Асен Добранов.

Фирмата "Бусмедия" стопанисва въпросните екрани в столичните рейсове. "Програмата ни рано сутрин, на обяд и късно вечер е една и съща. Това вероятно е шега. Има нещо извратено в английското чувство за еротика", коментира Теодор Михайлов от "Бусмедия".

"Вероятно някой британец се е возил късно вечер в рейс в София и е гледал вълнуващия анонс на "Господари на ефира" с адреналинките. И сигурно той е взел това за софт порно", допълни Михайлов.