Структурите на „Евромайки" в Сливен и Котел напускат „България без цензура", съобщи Женя Колева, която е председател на организацията в Сливен.

Заедно с подалите оставка председатели на „Евромайки" за Сливен - Женя Колева и на Котел - Тихомира Атанасова, от партията излизат около 80 нейни учредители и редови членове, гласи още съобщението.

Причините са голямото разочарование от председателя на партията и от начина на провеждане на политиката на ББЦ, както и от липсата на перспектива за бъдещи демократични действия в името на българските жени и майки.

Сливенските и котелските майки не желаят да стават част от задкулисни игри на статуквото, срещу което се борят, и предпочитат да останат верни на ценностите и убежденията си, допълват още от женската организация.

Всички, които напускат ББЦ и „Евромайки" в Сливен и Котел, застават твърдо зад бившия заместник председател Ангел Славчев и подкрепят изцяло неговата позиция.

Те ще продължават да се борят за повече права на майките в България и за достоен живот на българските деца, обобщават в съобщението.