Бих управлявал и с правителство на малцинството. Дори да нямаме 121 депутати, а над 110 - 115, например. Тогава ще отидем на вариант "правителство на малцинството". И ще попитаме кой може да ни подкрепи от малките партии. Стига те да не опитват да ни извиват ръцете. Това заяви в ефира на bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Всеки ден ми се извиват ръцете от всички, които имат шанс да влязат в парламента, оплака се експремиерът и допълни, че коалиционната култура се показва от малките партии, които трябва да помогнат на големите да управляват. Така е в Европа. У нас е точно обратното - големите партии трябва да се съобразяват с малките и да отстъпват пред тях, смята Бойко Борисов. Той увери, че ако избирателите отредят на партията му втора, трета или друга позиция след изборите, която е различна от тази на победител, ГЕРБ ще се държи като конструктивна опозиция

По думите му "извиването на ръце" било под формата на условията, които всяка партия поставя, за да подкрепи едно или друго правителство.

Нека да видим как ще ни подредят хората. И малките в парламента трябва да имат принос да подкрепят по-големите, е на мнение още лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и конфликта в Украйна трябва да се реши по дипломатичен начин.

Той не може да бъде решен с военни сили. Това е най-малкото, което може да уплаши да Русия. Ние и партньорите ни трябва да направим така, че Путин да бъде принуден да участва в преговори, за да може конфликтът да бъде решен по дипломатичен начин, е на мнение Борисов.