Диаманти за 5,6 милиона долара са били разпръснати около операта в индийския град Мумбай в резултат на трите експлозии, които станаха в сряда, съобщава РИА Новости.

Кварталът около операта в Мумбай, която е затворена за реконструкция, е център на търговията с диаманти. Към момента на взрива, в сряда в 18,55 часа местно време, работният ден още не е бил приключил и на улицата са се намирали много търговци.

Сред тях е имало и много дошли от съседния щат Гуджарат - главен център на индийската ювелирна промишленост. Много от тях са държали в ръцете и джобовете си намотки с диаманти. Взривната вълна е разпръснала скъпоценностите из околността.

„Много от нас носят диамантите в джобовете си. Ние почти винаги търгуваме, седейки на улицата на чаша чай. Мисля, че много търговци се лишиха от своите диаманти", заявява секретарят на Мумбайската асоциация на търговците с диаманти Бхарат Шах

Друг търговец, Санджай Шах, посочва, че загубите ще бъдат оценени, след като кварталът отново бъде открит. По първоначални оценки обаче във въздуха са изхвърчали диаманти за около 250 милиона рупии (около 5,6 милиона долара).