За повече от 20 години Кирил Рашков се превърна в недосегаем. Това заяви заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в предаването „Всяка неделя" по Нова тв. Повод за интервюто е изказване на цар Киро от 17 април, че е по-честен и по-достоен от българите. Тези изказвания според него са резултат от повече от 20 години свободия. От страх, по думите на Джамбазки, хората в Катуница търпят Кирил Рашков и семейството му. Местната власт е опъвала чадър над него, убеден е патриотът.

Кирил Рашков не представлява циганите, той представлява само себе си, изтъкна Ангел Джамбазки. Семейството на Кирил Рашков, както той припомни, търгувало с гласове. Парите на фамилията, по думите на патриота, са от контрабанда. Кирил Рашков е симптом за разпада на обществото ни, каза Джамбазки. Ако това продължи, разпадът ще продължи, смята още той.

Образи като Рашков според него са виновни за дезинтеграцията на циганската общност. Циганският въпрос има решение - образование, придобиване на трудови навици, категоричен е патриотът.